“’Wat een goed initiatief!’: was mijn reactie toen ik werd gevraagd of ik mij als jurist wilde verbinden aan de beroepsgroep hippische instructeurs.

Een paar feiten over mij; ik ben geboren en getogen in Wijchen en opgegroeid in een gezin waar de paardenhouderij centraal stond. Aan de Radboud Universiteit Nijmegen heb ik rechten gestudeerd. Sinds 2013 ben ik werkzaam als advocaat en ik ben gespecialiseerd in de hippische sector.

In mijn werk als advocaat heb ik gemerkt dat het van grote waarde is dat ik ben opgegroeid in een gezin waar de paardenhouderij centraal stond. Ik heb aan één woord genoeg om te begrijpen wat mijn hippische cliënten drijft en wat voor hen van belang is.

Als jurist verbonden aan de Beroepsgroep, zal ik de leden van de Beroepsgroep helpen met al hun juridische vragen. Dat kan op individueel niveau wanneer een lid een vraag heeft in een concrete situatie, maar ook op groepsniveau als het gaat om vragen die bij meerdere leden van de Beroepsgroep spelen.

Vraagstukken waar ik de leden van de Beroepsgroep bij kan helpen zijn bijvoorbeeld: Bij wie ligt de verantwoordelijkheid voor een veilige ‘rij’omgeving? Kan een instructeur aansprakelijkheid zijn wanneer er een ongeval plaatsvindt tijdens een training? Is het zinvol om een goede set algemene voorwaarden of een goed contract met lesklanten te hanteren? Wat als lesklanten het lesgeld niet betalen? Etc.