gegeven of geleend

Gegeven of geleend?

Onlangs werd ik benaderd door een eigenaresse van een paard (hierna: de “Eigenaresse”). De Eigenaresse had haar paard te leen meegegeven aan een ander (hierna: de “Amazone”), maar deze Amazone weigerde het paard terug te geven. Aan mij de vraag of en zo ja, hoe de Eigenaar haar paard terug kon krijgen.

Het antwoord op deze vraag is niet ingewikkeld, maar of de Eigenaresse haar gelijk krijgt staat of valt met de mate waarin bewijs kan worden geleverd van de afspraken die zijn gemaakt.  

Lees meer

Cursus Engels voor Hippische Instructeurs

In januari 2023 is het dan eindelijk zover, de cursus Engels  voor Hippische  instructeurs  gaat dan van start.

De cursus zal gegeven worden door docente Engels Ineke Lode, zij heeft speciaal voor de BHI een cursus op maat geschreven. 

De online cursus omvat 3 avonden welke van start gaan om 19.30 uur.  
De eerste lesavond is op maandag 30 januari, de tweede avond is op maandag 13 februari en de laatste avond is op maandag 13 maart 2023.

De kosten voor de complete cursus inclusief werkboek en woordenlijsten zijn € 90,00 p/p.

De cursus gaat van start bij een minimale deelname van 8 personen.

Opgeven kan tot uiterlijk 15 januari 2023 d.m.v. het sturen van een email naar info@hiberoepsgroep.nl

Lees meer
Managehouder of trainer - Ken je verantwoordelijkheden

Managehouder of trainer: Ken je verantwoordelijkheden!

Uitgangspunt is dat een eigenaar van een paard verantwoordelijk is voor zijn paard. Ook als het paard niet onder zijn ‘hoede’ is, maar onder die van een ander. Deze verantwoordelijkheid brengt met zich mee dat de eigenaar aansprakelijk is voor de schade die zijn paard aanricht.

 
Lees meer

Samenwerking tussen Ruiterstad en de Beroepsgroep voor Hippische instructeurs

Alle leden van de beroepsgroep krijgen 15% korting op aankopen in de winkel of via de webshop. Dit is m.u.v. Supplementen, zadels, scheermachines, boeken, Whis, Kentucky, Samshield, Kep Italia en i.c.m. andere aanbiedingen.

Gebruik de kortingscode die je in de nieuwsbrief van januari terug kunt vinden.

Zij staan graag voor jou klaar  met hun team van deskundigen op het gebied van ruitersport.

De sfeervolle winkel in het Brabantse hart heeft voldoende merken om heerlijk te komen shoppen. Van Equestrian Stockholm, Kentucky, Pikeur, Kep Italia, Samshield, Kingsland, Le Mieux, Anky en Kingsland tot QHP, Harry’s Horse, BR en Horka (en nog veel meer).

Daarnaast hebben ze een overzichtelijke, uitgebreide webshop om lekker vanuit thuis jouw favoriete items te bestellen.

Tot snel in de winkel of webshop!

www.ruiterstad.nl

Lees meer

Donderdag 16 december om 20:00uur – Webinar ‘administratie op orde’ van Susanne Blijleven-Bos

Herken je dat gevoel, dat je niet zo goed weet wat je nu met je administratie aan moet? Het hoort erbij, maar het kost irritant veel tijd. Dit kan echt makkelijker!

Tijdens het interactieve webinar ‘Administratie op orde’ van Susanne Blijleven-Bos helpt zij jou op weg. Zij zorgt ervoor dat het supersaaie, stomme thema ineens leuk wordt!
Ze gaat niet urenlang praten over alle regels, maar houdt het juist praktisch. Dit doet ze door middel van een korte uitleg en veel ruimte voor vragen. Je kan beter 3 dingen goed onthouden, dan 10 dingen half.

In dit webinar behandelen we de volgende punten:

  • Hoe je je boekhouding het makkelijkste kan doen
  • Met welke soorten belastingen je te maken krijgt
  • Of de KOR (kleine ondernemersregeling) wel of niet interessant voor je is
  • Handige tips voor starters
  • Waarom en hoe je je uren bij moet houden
  • Waarom en hoe je je kilometers bij moet houden
  • En nog veel meer…

Daarnaast kan je tijdens het webinar haar boek: ‘Paard en winst – Administratie op orde´ winnen. Dit is een compleet en begrijpelijk handboek boordevol praktische tips en praktijkvoorbeelden voor hippische ondernemers om hun administratie op orde te krijgen.

De instructeurs die reeds aangesloten zijn bij de beroepsgroep krijgen toegang tot de zoomlink via de besloten Facebook pagina van de Beroepsgroep voor Hippische Instructeurs. Heb je geen Facebook en wil je wel graag de zoomlink ontvangen zodat je het webinar kunt bijwonen? Stuur dan even een mailtje naar info@hiberoepsgroep.nl.

Lees meer